Известие

Collapse
No announcement yet.

ТО масла-филтри за 159/Brera

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от IWFU Покажи съобщение
    Здравейте колеги, днеска договорих новото ми бебе 159. И в едно сервизче ми дадоха една бележчица колко ми струва смяната на масла,филтри,ремаци,ролки и водна помпа. Излезна 900-1000 лв. Видя ми се малко скъпо вие как мислите?
    Зависи от мотора ,но по принцип това е минимума със който и мотор да си,а по евтино няма как да е по принцип.
    Ако си дизел оригиналните филтри само са над 200лв нестигат даже,сложи и маслото и ще минеш 350лв.
    Alfa romeo GTVex
    Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
    Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
    Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

1.9 JTDm

Comment

Тънко се разминаваш даже, тей че виж частите какви са
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от IWFU Покажи съобщение
          Здравейте колеги, днеска договорих новото ми бебе 159. И в едно сервизче ми дадоха една бележчица колко ми струва смяната на масла,филтри,ремаци,ролки и водна помпа. Излезна 900-1000 лв. Видя ми се малко скъпо вие как мислите?
          Мдам, звучи като да е правилна цената. Преди няма и две седмици и аз минах същата "процедура", но ми спестиха ролките на аксиалния ремък - не били износени и щели без проблем да изкарат до следваща смяна. Та без тях платих около тази сума - т.е на пръв поглед са ти дали истинската цена като за оригинални части, че даже и малко отдолу, но все пак зависи какви части ще слагат - оригинални или заместители.
          P.S. Тези дни като ми остане малко време, ще взема да изпиша какво съм заплатил за тази интервенция, но в подходящата тема - за ремонтите
          Last edited by Tsetso Milanov; d.m.y г., 01:20.
          Alfa 159 2.4 JTDm

Comment

Да вдигнем малко темата относно собствениците на всички печки....!
            Ползвате ли добавки за дизеловото гориво и какви-предпочитани марки,цени и т.н..?
            Alfa romeo GTVex
            Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Винаги слагам добавка в горивото. Ползвам Diesel Power червената, която е за покачване на цетановото число и почистване.

2.4JTDm

Comment

Ползва се масово двутактово масло за добавка. За справка - има цяла тема в общи приказки.
                AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                sigpic

Comment

Виждал съм по бензиностанции да си слагат хората двутактово масло...аз лично такова нещо не бих сложил...по-добре добавки...купувам си една от САЩ аз.
                  sigpic
                  Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Аз досега никога не съм слагал добавки,и няма и да слагам,но мисля да пробвам с двутактово масло
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

За 2Т маслото лоша дума няма да казвате! Винаги когато забравя Алфата само ми напомня щото е доста шумна (т.е. като всяка нормална ) докато 2т мърка като котенце
                      Търсете по спецификация JC това е напълно бездимно!
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Доообре и тук се отвори темата относно двутактово малсо,кажете тогава не пречи ли на дюзите при мултиджет и също на DPF-а..?
                        Аз лично не ползвам редовно добавка,но зимата по някога съм слагал кастрол тда.
                        Alfa romeo GTVex
                        Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Като чета постовете, дискусията ми навява спомени за преди 20 години, когато се научих да карам на Трабанта на баща ми.
                          ex Alfa Romeo 156 '02 1.9 JTD
                          ex Alfa Romeo 159 '06 1.9 JTDm
                          Alfa Romeo Brera Italia Independent '10 3.2 V6 Q4
                          Alfa Romeo 4C

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
                            Доообре и тук се отвори темата относно двутактово малсо,кажете тогава не пречи ли на дюзите при мултиджет и също на DPF-а..?
                            Аз лично не ползвам редовно добавка,но зимата по някога съм слагал кастрол тда.
                            Точно че благодарение на маслото ще живеят повече дюзите както и DPF масово в Германия преди да минат преглед слагат повечко 2т SJ клас, защото с него вредните емисии са по малко

Първоначално публикувано от vassil.tzanev Покажи съобщение
                            Като чета постовете, дискусията ми навява спомени за преди 20 години, когато се научих да карам на Трабанта на баща ми.
                            Бъркаш много нещата

Ето едно четиво и за двамата и малко да се просветлите че между едно времешното 2Т и сегашно разликата е огромна

---> http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...4&postcount=20
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Аз не вярвам на подобни експерименти,давайте по темата масла,филтри,изобщо течности включително и добавки.
                              Last edited by dilian alfa gtv; d.m.y г., 13:48.
                              Alfa romeo GTVex
                              Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                                Аз досега никога не съм слагал добавки,и няма и да слагам,но мисля да пробвам с двутактово масло
                                Няма и да сбъркаш, хората масово на новите Мерцедеси и БМВ-та слагат
                                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                                X